Pages

Onrechtvaardigheidsgevoel

Wie 's lands nationaal en internationaal meest aansprekende en succesvolle voetbalclub een warm hart toedraagt, zal door de jammerlijke wijze waarop recentelijk kwalificatie voor een vervolg in de Champions League gemist werd al danig in zijn rechtvaardigheidsgevoel gekrenkt zijn. De twee ten onrechte afgekeurde doelpunten tegen Real Madrid en de bizarre ontknoping in Zagreb lieten de Ajaxfan in grote verslagenheid en met een groeiend gevoel van aangedaan onrecht achter.

Nog erger werd het na de loting voor het vervolg van de Europese tournooien. De uitkomst van die loting was als zout in de wonden van elke Ajaxliefhebber. Niet zozeer omdat Ajax in het nieuwe jaar in de Europa League meteen het grote Manchester United zal treffen. Het is een loting die een interessante confrontatie oplevert, maar voor de Amsterdammers zeer waarschijnlijk het eindstation in de race voor deze ernstig gedevalueerde troostprijs zal betekenen.

Het is met name het feit dat Olympique Lyon een plek bij de laatste acht van de Champions League mag veiligstellen tegen het nietige Apoel Nicosia, een ploeg die verreweg de minste broeder in het miljoenenbal is en zich nog dagelijks zal verwonderen over het feit dat het zich tijdens de loting in dezelfde bak als Real Madrid, Barcelona, en Bayern München bevond. Een ploeg waartegen Lyon enorm veel kans heeft, en Ajax ook gehad zou hebben als het zich had gekwalificeerd in plaats van de Fransen.

De term Lucky Ajax mag inmiddels wel met een korreltje zout genomen worden. Lucky Lyon mag daarentegen de boeken in.

0 comments:

Post a Comment